Najini začetki

V času razočaranj, strahov in apatije sem si dovolila sanjati lepši svet.  Zadnja leta sem ugasnila televizor, odpovedala dnevno časopisje in le še selektivno prebirala novičke. Sanje so danes ostale za mano, posrkala pa sem vso tisto stvarnost, ki se mi je zdela važna. Pomen so začele dobivati popolnoma druge reči, moje življenje pa popolnoma nove dimenzije. Izhajam iz sebe, iz prepričanja, da lahko ne glede na vse s svojo družino živim boljše in bolj kakovostno življenje. Da lahko kdaj zaobidem kak trgovski center in se izognem blazni potrošniški mrzlici, da lahko otroku pustim živeti njegovo otroštvo,  si  vzamem čas za svoje prijatelje kadarkoli, da si lahko včasih dovolim tudi kam zamuditi in uživam v tem kar delam, je le peščica dejstev, ki jih živim in se mi danes ne zdijo več privilegiji. Vzela sem jih kot temeljno pravico do svobode živeti z ljudmi in naravo v svojem najbolj čistem in polnem pomenu.

Processed with VSCO with c1 preset

Tako se je začela zgodba MOIKE.

Sredi gričkov v skoraj pozabljenem delu Slovenije kjer se včasih zdi, da se je čas ustavil, se med nekaj kmetijami nahaja majhno posestvo, kjer so bila polja desetletja obdelovana ročno.  To je bil dom naše ome. Zaorali smo v travnik in posejali prva zelišča. Vso orodje je bilo sposojeno, stroji sosedovi, posestev v lasti staršev, neizmerna volja in strast pa samo moja. Svoj hobi in resno ljubezen do raziskovanja kozmetičnih sestavin ter formuliranja naravnih in zdravih alternativ poplavi dvomljivih kozmetičnih izdelkov sem pripeljala na točko, kjer sem sklenila eno. Bistvo ni v kompleksnosti izdelka, niti ne v bajnih oglaševalskih kampanjah, ki obljubljajo malodane rezultatov kirurških posegov, smisel naravne kozmetike je v premišljenem izboru nekaj kakovostnih surovin. Tisto kar trenutno zmoremo, bomo od začetka pa do konca pridelali in proizvedli sami, ostalo pa naši sosedje. Pika. Kakšen »sosed« se najde tudi na Koroškem ali pa Primorskem, pa  vendar … :)). Vse kar za proizvodnjo negovalnega produkta najvišje kakovosti potrebujemo, se nahaja v našem okolju, vendar mu je tisto, kar vzamemo, treba tudi nekako vrniti. Tako je sklenjen moj miselni krogotok in rojena vizija, na kateri gradimo in razvijamo to čudovito linijo.

Ko ustvarjaš in živiš svoje sanje, privlačiš v življenje somišljenike iz vseh strok in področij. Nepopisno zadovoljstvo pa je s tako pisano paleto deliti svoje popotovanje k cilju! Ustvarjati boljšo prihodnost sebe, sočloveka in zanamcev.

To je blog o MOIKI, o naravni kozmetiki, o našem delu in prizadevanjih. Z vami bomo delili svoje znanje, razmišljanja, prepričanja, nasvete, odgovarjali na  vprašanja in razjasnili marsikatero negotovost. Popeljali vas bomo v zakulisje naše zgodbe!

Iskrena hvala za obisk naše strani in nasvidenje do prihodnjič.

www.moika.si

 

Comments are closed.